Žiri

Sanja Degoricija

Sanja Degoricija

Marketing Manager Lead Adriatic, Philips Personal Health Adriatic

Trenutno na poziciji voditelja marketinga u Philips Adriatic regiji s preko 10 godina marketinškog iskustva u dinamičnom međunarodnom okruženju. Nakon završenog magisterija na Sveučilištu u Zagrebu, započela je karijeru u FMCG industriji u Hrvatskoj, a većinu karijere provodi u inozemstvu (dvogodišnji assignmenti u Beču, Moskvi te Amsterdamu) specijalizirajući se za brand menadžment, strateško planiranje i digitalni marketing.

Katarina Šibalić

Katarina Šibalić

Direktor marketinga kompanije Strauss Adriatic

Rođena 9. oktobra 1976. u Valjevu. Kao diplomirani inženjer biohemijskog inženjerstva i biotehnologije karijeru započela u Doncafe Group 2003. godine na poziciji tehnologa. Nakon pet godina iskustva u vodjenju tehnološkog procesa proizvodnje i razvoja novih proizvoda, odlazi na stručno usavršavanje u Strauss Coffee u Izrael. Karijeru nastavlja u Marketing sektoru kompanije Strauss Adriatic kao Research & Consumer Insight manager, a potom kao Brand Manager. Usavršava se dalje na biznis programima Antwerp management school i Cotrugli Business School (EMBA) Od 2013. na poziciji direktora marketinga kompanije Strauss Adriatic. Član upravnog odbora IAA Srbija u kojem je posebno posvećena edukaciji mladih u marketingu, kroz AcademIAA program.

Barbara Randić

Barbara Randić

Menadžer marketinških komunikacija za Adriatik regiju kompanije Renault Nissan

Barbara Randić se pridružila kompaniji Renault Nissan Slovenija 2014. godine u ulozi Koordinatorke marketinških komunikacija. U oktobru 2016. godine napredovala je u menadžerku marketinških komunikacija za regiju Adriatik. Pre toga, radila je u organizaciji događaja, prvo kao programska koordinatorka za oglašivačke festivale SOF i Golden Drum na Slovenačkoj oglašivačkoj komori, a nakon toga kao organizatorika događaja u agenciji Studio 37.

Ivana Mitrović

Ivana Mitrović

PR menadžer za Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju kompanije Renault Nissan

Ivana Mitrović se pridružila marketing odeljenju Renault Nissan Srbije 2007. godine u ulozi Menadžera logistike. U oktobru 2016. godine joj je ukazano poverenje da se oproba u potpuno drugoj oblasti i tada je promovisana u PR mendžera za Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju. Ivana je ceo svoj radni vek provela u autoindustriji, voli automobile, voli svoje posao i raduje mu se svakog dana.

Jasenka Stekić

Jasenka Stekić

Direktor za marketing, korporativne komunikacije i razvoj koncepta maloprodaje grupe Fashion Company

Lider regionalnih razvojnih, marketing i korporativnih komunikacija, rukovodi različitim razvojnim projektima u regionu. Njena znanja iz oblasti novih tehnologija razvoja, koncepta maloprodaje i organizacije poslovanja su osnova odakle uspostavlja solidnu sliku kompanije na tržištu. Radi na konceptu i novim formatima maloprodajnih i internet tehnologija. Njen afinitet za modu i unapređenje modne scene na tržištu potvrđen je predstavljanjem serije uspešnih projekata za brendove poput Replay, Guess, Levis, Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Diesel, Timberland, Calvin Klein, Fashion & Friends i mnogih drugih u javnosti, gde je njena kompanija postavila nove standarde estetike u modnim performansima i primila brojne nagrade. Redovno doprinosi temama modnih časopisa i stručnima skupovima na globalnim događajima brendova koje predstavlja njena kompanija.

Srđan Marković

Srđan Marković

Digital Media Manager u kompaniji Strauss Adriatic

Rođen 23. jula 1987. u Beogradu. Studirajući na Fakultetu za medije i komunikacije, karijeru u marketingu je započeo tokom treće godine studija na stažiranju u agenciji Idea Plus Communication, radeći na domaćim i stranim brendovima. Specijalizuje se za digitalni marketing i iskustvo gradi radeći na internacionalnim brendovima. Kao Account Manager počinje da radi za Doncafe brend 2014. do kraja 2017. godine kada prelazi iz Represent Communications agencije u Strauss Adriatic na poziciju Digital Media Manager-a.

Olivera Jokić

Olivera Jokić

Menadžer za odnose sa javnošću u kompniji Strauss Adriatic

Rođena 27. septembra 1969. u Beogradu. Više od 17 godina radila je kao model u agencijama u SAD-u, Italiji, Austriji, Južnoafričkoj Republici. Iskustvo modela kasnije joj je značilo na poslovima producenta i koreografa u magazinima i kompanijama. Dinamično okruženje, rad sa različitim ljudima i život na različitim meridijanima dodatno su uticali na njenu komunikativnost, inicijativu, analitičko razmišljanje i zaključivanje, koji su bili važni u njenoj u kasnijoj karijeri. Kao diplomirani menadžer, više od 13 godina radi kao Menadžer za odnose sa javnošću. 2005. završava i Londonsku školu za odnose sa javnošću Osnovala je društvene mreže svih kompanijskih brendova i bila Menadžer za društvene mreže Strauss Adriatic-a više od 7 godina. Svakodnevno se bavi planiranjem, implementacijom i kontrolom aktivnosti odnosa sa javnošću, kao i kreiranjem i distribucijom kompanijskih informacija ciljnim javnostima.

Milica Damnjanović

Milica Damnjanović

Vođa marketinških komunikacija za Srbiju kompanije Renault Nissan

Milica Damnjanović je postala deo Renault Nissan porodice u februaru 2016. godine, na poziciji vođe marketinških komunikacija za Srbiju. Pre dolaska u autoindustriju radila je u medijima, na televiziji Arena sport, gde se 2010. godine zaposlila kao prevodilac, a 2014. unapređena u PR menadžera. Paralelno sa angažmanom na televiziji, takođe je bila zadužena za vođenje PR i marketinških aktivnosti hora Viva Vox, čiji je i dalje pevač i aktivni član.

Danka Trbojević

Danka Trbojević

Izvršni direktor IAB Serbia

Danka Trbojević je izvršni direktor IAB Serbia, udruženja koje se bavi pružanjem aktivne podrške rastu i razvoju tržišta digitalnog i interaktivnog marketinga u Srbiji, kao deo globalne IAB mreže i član IAB Europe. IAB Serbia je organizator najveće i najprestižnije regionalne konferencije na temu digitalnog marketinga – Digital Day. U poslednjih 10 godina Danka je radila u mnogim velikim marketinškim agencijama. U IAB Serbia je došla iz I&F McCann grupe gde je radila kao direktor Account sektora. Pre toga je radila u medjunarodnoj agenciji Httpool na poziciji Country Manager-a za Twitter za tržište Srbije. Tokom svoje karijere vodila je mnoge kampanje za neke od vodećih svetskih i domaćih brendova: Loreal, Samsung, VIP mobile, Coca Cola, Erste bank, Adidas, Heineken, Banca Intesa, Huawei, Gorenje, Nestle, SoGe, Eurobank, MTS, Podravka, Agrokor, i mnoge druge. Danka je predavač na postdiplomskim studijama Reklama i Mediji na Fakultetu dramskih umetnosti. Kao predavač je nastupala i na lokalnim i regionalnim marketing i web konferencijama poput Digital 2016, Marketing Summit-a u Beogradu i Sarajevu 2015, Webiz 2015, AdIT 2015, kao i na kursu AcademIAA koju organizuje IAA. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na Katedri za filmsku i televizijsku produkciju a poseduje i MBA diplomu za marketing komunikacije.

Ivana Parčetić Mitić

Ivana Parčetić Mitić

Founder & CEO, Marketing mreža

Ivana Parčetić Mitić je multidisciplinarni profesionalac sa preko 10 godina iskustva u oblasti medija i marketinga. Ivana već sedam godina uspešno vodi Marketing mrežu u Srbiji, a od ove godine otvorila je i predstavništvo u Americi. Iza sebe ima veliki broj uspešnih projekata, kampanja i događaja, a osvojila je i nekoliko strukovnih nagrada među kojima se ističe Nagrada za izuzetan lični doprinos u oblasti komunikacija - Srđan Đurić.   

Milica Savinšek

Milica Savinšek

PR&Advertising supervizor za Jadransku regiju kompanije Avon

Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu i ima 13 godina iskustva u marketingu. Prva znanja u marketingu je stekla radeći za brojne lokalne i internacionalne klijente u marketinškim agencijama. Kroz rad u tim agencijama je stekla znanja iz oblasti digitalnog marketinga, PR i advertajzinga. Njena primarna odgovornost u Avon kompaniji je planiranje i implementacija PR i advertajzing strategija kao i pozicioniranje Avon brenda u online svetu.

Nevena Radulović

Nevena Radulović

Digital Activation supervizor za Jadransku regiju kompanije Avon

Primarni fokus Nevene Radulović jesu inovativne ideje u okviru digitalnih marketinških strategija kao i implementacija svetskih aktivacija, koje su u trendu, na lokalno tržište. Sa više od deset godina iskustva u marketingu, radila je i na implementaciji prve e-commerce platforme u kompaniji Avon Srbija, kao i u transformaciji digitalnog sadržaja i socijalnih medija, sprovodeći u delo plan aktivacija koji je namenjen kako korisnicima tako i predstavnicima Avon kompanije. Nevena je završila umetničku produkciju na Fakultetu lepih umetnosti. Ono što je inspiriše jeste kreativnost, storytelling kao i želja da inspiriše druge ljude. Voli umetnost, muziku i putovanja, kao i da menja boju kose. I Star Wars!

Jelena Ašković

Jelena Ašković

Content Marketing Specialist kompanije Avon

Jelena Ašković je iskusni profesionalac u oblasti digitalnih medija, stekavši znanja i iskustvo kako u advertajzing tako i u beauty industriji. Osnovne studije je završila na Fakultetu za političke nauke u Beogradu, a master studije iz oblasti finansijskog novinarstva, medija i globalizacije na Univerzitetu Aarhus, Danska, kao i na City Univerzitetu u Londonu. Strastveni je ljubitelj putovanja, knjiga, muzike, filma, mode i nege kože.

Ljubica Palić

Ljubica Palić

Predsednica Mladih profesionalaca IAA

Ljubica Palić je predsednica Mladih profesionalaca u okviru asocijacije IAA (International Advertising Association). Trenutno radi na poziciji Junior copywriter u agenciji Direct media. Diplomirala je na Fakultetu organizacionih nauka. Učestvovala je na projektima kao što su  Google Online Marketing Challenge 2014 i 2015 godine, AcademIAA 2016, IntegracIAA 2017, i bila član studentskih organizacija AIESEC a zatim i Case Study Club-a. U slobodno vreme se bavi fotografijom, kolačima i knjigama.  

Prof. dr Danijela Lalić

Prof. dr Danijela Lalić

Profesor na Univerzitetu u Novom Sadu; partner u konsultantskoj kući ProMethod Network Solution System; savetnik za korporativne komunikacije u kompaniji Schneider Electric DMS

Danijela Lalić je profesor na Univerzitetu u Novom Sadu, na Fakultetu tehničkih nauka, na Departmanu za industrijsko inženjerstvo. Predavač je na osnovnim, master, specijalističkim, MBA i doktorskim kursevima. Dugi niz godina bavi se istraživanjima, ali i praktičnim radom iz oblasti korporativnih komunikacija, digitalnih tehnologija i internet komunikacija u poslovanju. Angažovana je na predmetima Poslovno komuniciranje, Menadžment korporativnih komunikacija, Komuniciranje na internetu i društvenim medijima. Aktivno je uključena u nekoliko međunarodnih projekata, kao i angažovana na projektima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Objavila je preko 70 naučnih i stručnih publikacija. Koautorka je knjige Primeri dobre prakse odnosa s javnošću 2011, 2013. i 2015. Uredila je i prevela na srpski jezik knjigu Business Communication Today (Till&Bovie, Pearson Education) Partner je u konsultantskoj kući ProMethod Network Solution System. Takođe je angažovana i kao savetnik za korporativne komunikacije u kompaniji Schneider Electric DMS. Dugogodišnji je član Društva Srbije za odnose s javnošću, u jednom periodu je bila i član upravnog odbora i predsednica žirija za dodelu godišnjih PRiznanja komunikacionim profesionalcima. Član je radne grupe za edukaciju i razvoj društveno odgovornog poslovanja Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija u Srbiji. Član je u međunarodnoj organizaciji EUPRERA i saradnik istraživač u najvećem evropskom komunikacionom istraživanju European Communication Monitor.

Bojana Stević

Bojana Stević

Bojana Stević, Rukovodilac tima za Brend menadžment i digitalne komunikacije, UniCredit Bank Srbija 


Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Bojana Stević je svoju karijeru započela u Credit Agricole banci u sektoru za marketing. U istoj banci je radila na različitim pozicijama, da bi nakon nekoliko godina bila unapređena u rukovodica za Operativni marketing i komunikacije. Od februara 2017.godine radi u UniCredit Banci na poziciji rukovodioca za Brend menadžment i digitalne komunikacije. Na ovoj poziciji je zadužena za realizaciju marketinških aktivnosti banke i vođenje digitalnih kanala komunikacije.

Goran Jankuloski

Goran Jankuloski

Žiška

Analytical creative / Creative analyst / A decent debater / Rugby League scrum half / Dog whisperer / Dancer / LJAS founder / Vukajlija’s top author once / Slasher.

Nikola Parun

Nikola Parun

PR, Media & Digital Manager, Ovation BBDO

U advertajzingu od 2014. Počeo kao medijski planer, iskustvo proširio na digitalne projekte istovremeno koordinirajući komunikacije Ovation BBDO ka spolja. U radu u digitalu balansira između klijentskih očekivanja i influenserskih interesa, uveren da ta ravnoteža daje najbolje brend rezultate. Po struci politikolog, po izboru fan komunikacija, ekonomije i politike. Veruje da advertajzing svakodnevno čini svet boljim mestom za život. 


Nina Milović

Nina Milović

CEO & Creative Director, Wannabe Magazine i Wannabe Media

Nina Milović je u 25. godini postala suosnivač, direktor i glavni urednik najposećenijeg fashion, beauty & lifestyle web magazina u Srbiji, WANNABE MAGAZINE, koji uspešno posluje proteklih osam godina, takođe je i kreativni direktor WANNABE MEDIA, digitalnog kreativnog studija nastalog pre dve godine. I dalje nastavlja sa svojim preduzetničkim poduhvatima razvijajući dva modna brenda pod nazivom LenaPetra Girlswear i NINAMILAN studio.

Manja Babović

Manja Babović

Direktor za razvoj brendova Fashion Company

Direktor za razvoj novih brendova u portfoliju Fashion Company poput Steve Madden, G–Star RAW, Philippe Model, Dstrezzed i drugih. Dugogodišnji top model agencija Select iz Londona, Women Paris, Milano i Njujork. Zaštitno lice poznatih brendova među kojima i Fornrina. Među prvim Srpkinjama koja se fotografisala za italijansko izdanje popularnog američkog magazina Sports illustrated.

Vojislav Novaković

Vojislav Novaković

PR & Advertising manager Fashion Company

PR & Advertising manager u Fashion Company zadužen implementaciju strategija najpoznatijih svetskih urbanih brendova iz ponude Fashion Company. Novinar sa dugogodišnjim stažom na televiziji. Član informativne redakcije TV AVALA, urednik spoljno-političkih rubrika, ko-autor i urednik kultne emisije „Milica na kvadrat“.

Vera Radanović

Vera Radanović

Head of Digital, Media House

Vera je trenutno na poziciji Head of Digital u agenciji Media House, zadužena za strateško planiranje digitalnih kampanja kako lokalnih, tako i globalnih klijenata. Zaljubljenik je u digitalni marketing i društvene mreže. Digitalnim marketingom se bavi od 2007. godine.

Jelena Filipović

Jelena Filipović

Profesor marketinških komunikacija i internet marketinga na Ekonomskom fakultetu u Beogradu

Jelena Filipović je profesor marketinških komunikacija i internet marketinga na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Autor je knjige "Internet marketing" (2016, 2017, CID Ekonomskog fakulteta), kao i analize slučaja "AcademLink - Information before socialization" (2018, SAGE), u okviru vodećeg međunarodnog udžbenika za digitalni marketing (Tuten and Solomon, Social media marketing). Jelena je suosnivač info portala AcademLink (od 2012. god.) i e-informatora "Naučne vesti Jugoistočne Evrope", jedinih digitalnih medija namenjenih istraživačima Zapadnog Balkana.

Sanela Rotić

Sanela Rotić

Trade & Shopper Marketing Manager, Philips Personal Health Serbia & Montenegro

Trade marketing manager u Philips u od 2015-te godine za kategorije lična nega i mali kućni aparati. Deset godina iskustva u marketingu počevši od retail segmenta, preko FMCG-a a sada u electronic specialist industriji. Završen Filološki fakultet, smer Anglistika; zvanje magistra sa FON-a, smer Marketing Management

Jelena Šarenac

Jelena Šarenac

Direktor korporativnih komunikacija Henkel Srbija

Jelena Šarenac radi u Henkel Srbija već duže od deset godina, na mestu direktora korporativnih komunikacija, zadužena za interne i eksterne komunikacije kompanije Henkel, javne poslove i brend komunikaciju u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini. Prvo poslovno iskustvo stekla je u kompaniji Mercedes-Benc, odnosno Dajmler-Krajsler, gde je kao direktor za marketing i komunikacije devet godina bila zadužena za sve brendove. Nakon što je 2006. godine napustila Dajmler-Krajsler, jedan kratak vremenski period je radila u marketinškoj agenciji Publicis kao direktor za planiranje, zadužena za brend Coca-Cola. Živela je i studirala u Moskvi, stekla zvanje diplomiranog menadžera na Moskovskom državnom univerzitetu. Nakon Moskve, preselila se u London gde je studirala na Pravnom koledžu. Tokom karijere se usavršavala u oblasti komunikacija, marketinga, liderstva i planiranja, izmedju ostalog na “IEDC - Bled poslovnoj školi za menadžment” i “Cranfield univerzitetu – školi za menadžment”. Tečno govori nemački, francuski, ruski i engleski. Osnovno poznavanje italijanskog jezika. Jelena je predsednica Društva Srbije za odnose s javnošću (DSOJ), aktivan je član Srpske asocijacije menadžera (SAM), Američke privredne komore (AmCham) i Evropske asocijacije direktora za komunikacije (EACD). Bila je potpredsednica žirija za dodelu nagrade „Effie Awards“ Srbija 2018 i 2017, kao i član žirija DSOJ-a za dodeljivanje PRiznanja (2012-2014), i član žirija za dodelu ICCO Awards 2016. Za doprinos komunikacijskom menadžmentu u regionu, nagrađena je prestižnom PRO.PR nagradom u 2016. godinu.